Íme 7 igazság, tanács, amely kapaszkodót nyújt – mindig.

1.A fájdalom a fejlődés része!

Ha a sors egyes ajtókat bezár előttünk, nem szabad szomorkodni, átkozódni – inkább meg kell érteni és tovább kell lépni. Ha rossz napod van, mindig emlékezz arra, hogy semmi sem történik ok nélkül. Kétfajta fájdalom létezik: az egyik ledönt a lábadról, a másik pedig megváltoztat – élj úgy, hogy csak az utóbbit kelljen megtapasztalnod! Ha valami nem sikerült, lépj tovább, de ne feledd, mit tanított neked a kudarc. Csak így tudsz belőle építkezni.

2. Az életben szinte minden átmeneti!

Hiába esik az eső, egyszer meg fog állni; az éjszaka is véget ér, hiszen minden reggel felkel a nap. Hidd el, semmi sem tart örökké: ezért kell kiélvezned, ha a dolgaid rendben mennek, és ezért kell belenyugodnod, ha nem. Attól még, hogy az életed zökkent egyet, szabad nevetni, sőt, kötelező! Minden pillanat egy új kezdet, amely új esélyt ad neked – ne tétovázz, inkább ragadd meg! Ha mindezt megfogadod, nagyon sokat teszel a gyógyulásodért.

3.Az aggódás és a panaszkodás nem segít! 

Régi igazság, hogy azoknak vannak a legkisebb problémáik, akik a legtöbbet panaszkodnak – akik nem tesznek semmit, csak várják a sültgalambot. Lehet, hogy te elbuktál, miközben próbáltál változtatni, de az még mindig jobb, mint ölbe tett kézzel ülni. Ne panaszkodj, ne idegeskedj, inkább legyél tettre kész! Ha valami nem működik, javítsd meg, alakítsd át!  Csak akkor léphetsz rá az igazi boldogság útjára, ha abbahagyod a kesergést, és megtanulsz hálásnak lenni.

 

4.A lelked „sebhelyei” jelzik, milyen erős vagy!

Ne légy szomorú azért, mert az élet sokszor megsebzett – inkább legyél büszke ezekre a sebhelyekre. Azt mutatják, hogy elviselted a fájdalmat, megtanultad a leckét és erősebb lettél. Csak akkor kapunk sebet, ha harcolunk és nem adjuk fel – élvezd hát ezt a diadalt! Gondolj bele, mennyit szenvedtek a föld legbátrabb, legnagyobb emberei, és mégis kitartottak. Legyenek ők a példaképeid!

5.Minden küzdelem egy lépéssel előre visz!

A való életben a türelem nem feltétlenül azt jelenti, hogy ölbe tett kézzel vársz – hanem azt, hogy fáradhatatlanul dolgozol valamiért, ami idővel nagyon meg fogja érni. Indulj el, légy bátor, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy el kell hagynod a komfortzónádat. Derítsd ki, mi vihetne közelebb a célhoz, mi vihetne előrébb és valósítsd meg! Érezni fogod, hogy haladsz, és rá fogsz jönni, hogy a harc maga az út – ha végigérsz, győzöl.

6.Ne vedd magadra a másik problémáját!

Legyél pozitív, ha negatív energiák vesznek körül; mosolyogj, amikor mások megpróbálják elrontani a kedved. Ha visszaadod nekik, amit kapsz, akkor rajtad is eluralkodik a rosszkedv, a düh és a sértettség. Inkább a saját problémáiddal törődj, ne idegesítsd magad a másén – van neked sokkal jobb dolgod is! Közhelyes bár, de igaz a mondás, miszerint: mindenki a maga háza táján sepregessen.

 

7.A legjobb dolog, amit tehetsz az, hogy tovább mész

Ne félj újra megpróbálni valamit – újra szerelembe esni, újra álmodni és újra ÉLNI. Ne hagyd, hogy az élet megkeményítse a szívedet. Hiába hiszed, hogy ebből a gödörből már nem tudsz kikecmeregni – igenis ki tudsz! Találd meg azokat a dolgokat, amelyek boldoggá tesznek és ne stresszelj azon, amin nem tudsz változtatni. Élj egyszerűen, szeress teljes szívvel, mondj igazat és ha elesel, állj fel, menj tovább.
Bár ez a hét pont nem tananyag, érdemes jól megtanulni, és mindig átismételni. Hogy könnyebb legyen, itt egy összefoglaló:

  1. Gondolkozz pozitívan!
  2. Étkezz egészségesen!
  3. Sportolj sokat!
  4. Aggódj kevesebbet!
  5. Dolgozz keményen!
  6. Nevess gyakran!
  7. Aludj jól!
  8. Jógázz sokat