A 38 éves Mazzi Dumato luxuséletet élt, Ferrarival járt, rengeteg nő vette körül, igazi playboy volt, egészen addig amíg a luxusverdájával balesetet nem szenvedett és meg nem érintette a halál szele – írja a Mirror.

“Vettem egy Ferrarit és azt hittem, minden elértem, amire vágyat. Ezért elkezdtem bulizni majd két hét múlva autóbalesetet szenvedtem. Öt autó sérült meg akkor. Elaludtam a volánnál és a pickup alatt ébredtem fel” – mesélte Dumato. “A börtönben az első reggel egy olyan emberrel találkoztam, akiről 15 éve nem hallottam. Egy középiskolai barátom apja volt, akire mindig is felnéztem. Öt autója volt és menő vállalkozása Dubaiban.”

Minden pénzét szegényeknek adta a milliomos, miután találkozott a halállal: A változás

A férfi a börtönben pont olyan volt mint mindenki más, egy párnája és egy matraca volt csupán, így rádöbbent, hogy valamit kéne kezdeni az életével, mert amire vitte, valójában egyenlő a nullával. Elhagyta Dubait, majd egy évvel később Brazíliában megtalálta élete szerelmét. Önkéntesként dolgozott a nő Kongóban, aztán az ENSZ-nél. Miután összeköltöztek, közösen gondolkodtak azon, mit tudnának tenni azért, hogy jobb legyen a világ.

Mazzi és Milena jótékonykodott a Dominikai Köztársaságban, aztán Haitire mentek segíteni, mert rádöbbentek, nem feltétlenül a pénzükre van szükség, az idejük ugyanis sokkal többet jelent. Amikor nem a pénzét, hanem a munkáját és a szeretet értékelték az emberek, amit a megsegítésükbe fektetett, akkor rájött, a legnagyobb kincs, ha az idejét mások szolgálatába állítja.

Szerelmének azonban mellrákja lett és szükségessé vált egy a csontvelő transzplantáció, amely 700 ezer dollárba került. A férfi ennek hatására a felesége kórházának közelében létrehozott egy rákmegelőző központot, ahova olyan emberek mehetnek ingyen, akiknek a rokonukat kezelik.

Már most működik a központ, de teljesen az év végre lesz készen. A 32 ágyas épületben reggelit, ebédet és vacsorát is fognak kapni a családtagok, hiszen sokuk nem tud hol aludni, amikor szerettük kórházba kerül. A központot vállalkozásaival próbálja fenntartani. “Brazíliában ingyenes az egészségügy, de olyan állapotok van, hogy a várótermekben úgy halnak meg a betegek, hogy előtte orvos még csak nem is látta őket.”

A férfi Brazíliában és Dubaiban nőtt fel, ezért is próbál segíteni az előbbi ország szegényein. “Alapvetően már az összes pénzem odaadtam” – mondta, és valóban, hiszen korábbi 3 millió dollárjából kézzel foghatóan már semmi sincs. Ráadásul sógorának agydaganat lett, amelynek kezelési költségeit szintén átvállalta.

Már nem alszaknak szállodákban sem és mindenhova a lerobbant VW-vel mennek.

Via: Bors